tisdag 18 september 2012

Film om Flipped Classroom

Pedagog Stockholm är en webbplats som Utbildningsförvaltningen i Stockholm har skapat för att sprida det som är på gång inom skolområdet. Tanken är att man som lärare ska få reda på aktuella kurser, seminarier, utvecklingsprojekt och reformer. Men man dokumenterar även saker som händer på enskilda skolor i hopp om att inspirera andra lärare. Förra veckan fångade Pelle från Pedagog Stockholm mina tankar om Flipped Classroom och passade samtidigt på att filma när jag själv filmade en genomgång i matematik.

5 kommentarer:

 1. Tack för detta inlägg!
  Jätteintressant och dessutom informativt. Jag har varit nyfiken på hur du rent konkret gör.
  Jag ska ta till mig detta, och försöka testa det på min klass.
  Jag undervisar bl.a i ekonomi, och jag tror att detta sätt kan fungera för sådana moment som kalkyler och bokföring - som kräver mycket övning.
  Jag tycker att du är modig, för jag förstår verkligen att det kan kännas jobbigt att gå från det slutna klassrummet till det öppna internet. Plötsligt kan vem som helst se dig i din lärarroll - och kommentera det. Men du gör faktiskt inte bara en insats för dina egna elever - du gör även en insats för andra lärares elever, om andra lärare kan inspireras av dig!

  Vänliga hälsningar,
  Åsa Wall Månsson
  Värmdö Gymnasium

  SvaraRadera
 2. Kul och inspirerarande att se filmen. Jag har själv jobbat med flipped classroom i omgångar och tycker att det fungerat bra. Dock har jag aldrig kört det fullt ut ännu.
  /Simon R

  SvaraRadera
 3. Hej Daniel!

  Fick tips om din sida via Lärartidningen (min fru är lärare, så den kommer till henne). Själv är jag intresserad av både pedagogik och matematik, men jobbar med helt andra saker - jag är inte lärare.

  Riktigt roligt och inspirerande att se hur du arbetar och hur man kan använda ganska enkel teknik på ett närmast revolutionerande sätt. Hoppas dina elever förstår vilken förmån det är att få ha dig som lärare och att dina metoder sprider sig i lärarkåren.

  Hälsningar
  Ingemar

  SvaraRadera